Kumppanin pettäminen on haastava kokemus

23.04.2023
Parisuhteesta eroaminen aiheuttaa monenlaisia tunteita. KUVITUSKUVA
Parisuhteesta eroaminen aiheuttaa monenlaisia tunteita. KUVITUSKUVA

Yleisin syy uskottomuuteen parisuhteessa on tunnesiteen puuttuminen. Kun parit eivät kommunikoi riittävästi ajan mittaan, he voivat alkaa tuntea olonsa yksinäiseksi ja eristäytyneiksi toisistaan. Tämä voi saada toisen, tai molemmat kumppanit etsimään tyydytystä ja täyttymystä suhteen ulkopuolelta.

Tunteiden katkeamisen merkkien tarkkaileminen on ratkaisevan tärkeää, mahdollisen uskottomuuden havaitsemiseksi, ja jo ennen sen ilmenemistä. Yksi tärkeimmistä syistä uskottomuuteen on parisuhteen tylsä ​​ja toistuva luonne. Yksitoikkoinen ja ennustettavissa oleva rutiini voi aiheuttaa tyytymättömyyttä ja halua kokea jotain uutta ja jännittävää suhteen ulkopuolelta.

Varoitusmerkit pettämisestä

Kumppanissa on tiettyjä käyttäytymismuutoksia, jotka voivat olla merkki uskottomuudesta. Päivittäisten tapojen ja rutiinien muutokset ovat yksi yleisimmistä varoitusmerkeistä. 

Äkillinen kiinnostus omaan henkilökohtaiseen ulkonäköön voi myös viitata siihen, että ulkonäöllä haetaan vaikututusta johonkin toiseen. Näiden muutosten tarkkaileminen ja huomaaminen voi auttaa sinua havaitsemaan, onko kumppanisi uskoton. Kun sinulla on vaikeaa saada kumppania kiinni esimerkiksi puhelimitse, ja hän välttelee olinpaikkaansa koskevia kysymyksiä, se voi viitata salailuun ja uskottomuuteen. Tekosyyt vähäiseen yhdessä oloonne ovat myös mahdollisia.

Kun kumppania ei kiinnosta fyysinen läheisyys, se voi olla merkki uskottomuudesta. Kiinnostumattomuus seksiin tai etääntyminen muuten, voivat olla varoitusmerkkejä, ja että kumppanisi saattaa etsiä tyydytystä muualta. 

Terveessä parisuhteessa luottamus on välttämätön osatekijä

Uskottomuuden jälkeen on tärkeää arvioida tekijän vastuullisuutta ja halukkuutta korjata asiat. Tämä edellyttää, että pettäjä on rehellinen teoistaan, ilmaisee vilpittömästi katumusta ja ryhtyy toimiin luottamuksen uudelleen rakentamiseksi.  

Päätös siitä, onko suhde pelastamisen arvoinen uskottomuuden jälkeen, riippuu suurelta osin kommunikoinnista. Avoin ja rehellinen kommunikointi molempien kumppanien välillä on välttämätöntä tunteiden ja vaatimusten ilmaisemiseksi.

Molempien on oltava halukkaita ja kyettävä kommunikoimaan avoimesti ja rehellisesti tunteistaan, tarpeistaan ​​ja rajoistaan. Tämä sisältää kyvyn ilmaista vihaa, surua ja muita vaikeita tunteita terveellä ja tuottavalla tavalla, sekä kykyä kuunnella ja vastata empaattisesti kumppaninsa tarpeisiin. Epäonnistuminen kommunikoinnissa voi haitata paranemisprosessia ja parisuhteen palautumista. 

On erittäin tärkeää tutkia suhteen luottamuksen ja sitoutumisen taso jo etukäteen. 

Jos suhteelta puuttui jo vankka luottamuksen ja sitoutumisen perusta, uskottomuuden seurauksista selviäminen voi olla haastavampaa. Myös olemassa olevat ongelmat, kuten mustasukkaisuus, kommunikaatio- tai läheisyysongelmat, on ratkaistava, jotta suhde voisi kehittyä. On tärkeää ottaa nämä tekijät huomioon ennen kuin päätetään, kannattaako suhdetta korjata uskottomuuden jälkeen.

Jos harkitset eroa, on tärkeää valmistautua oikeudellisiin ja taloudellisiin näkökohtiin, mukaan lukien omaisuuden jakaminen ja mahdollisesti lapsen huoltajuus. Saatat myös joutua selviytymään eron aiheuttamasta stressistä, joka voi sisältää vihan ja surun tunteita.

Ammattimaisen tuen etsiminen, voi auttaa selviytymään tästä vaikeasta ajasta. Eron jälkeen voit rakentaa itsellesi uuden elämän, löytää uudelleen henkilökohtaisia ​​kiinnostuksen kohteitasi ja harrastuksiasi, sekä luoda uusia yhteyksiä toisiin ihmisiin.